HONLAP AJÁNLÓ - szöveg alapú keresőmarketing és honlaptartalom-optimalizálás - webszöveg és tartalomfejlesztés - PR-cikk írás, megjelenés

tartalommarketing - webszöveg

A marihuána legalizálása Magyarországon

Csak a fű engedélyezésével lehet hatékonyan fellépni a kemény drogok ellen

Publikálta: a tartalommarketinges

marihuana-legalizalasa.png

- A marijuána legalizálása. Magyarországon megoszlanak a vélemények. A kannabisz, más néven marihuána vagy a kender növény szárított virágzata. Törvényi szabályozás -

Engedélyezni kellene a marihuána fogyasztást. Miért? Azért, mert csak így lehet hatékonyan fellépni a veszélyes drogokkal szemben.

Két vélemény a könnyű drogok legalizálásáról. Előtte: Zacher Gábor toxikológus válasza egy interjúban arra a kérdésre, hogy okos-e függőséget a marihuána:

Világos, hogy a marihuánafogyasztó nem lesz zombi, és nem is produkál olyan tüneteket, mint a heroinista. De ha megszokta, hogy esténként elszív három-négy spanglit, és aznap nincs otthon cucc, garantáltan ott fog pörögni hajnali ötig. Ingerült lesz, emelkedik a vérnyomása, szaporábban ver a szíve. A többség persze nem egyedül, hanem társaságban kezd el füvezni, ekkor kell tudni nemet mondani. Akkor is, ha furcsán néznek miatta a többiek.

Alább: elénk visszhangot keltő 2 véleménycikk a 2018-ban elérhetetlenné vált Gépnarancs portálról mentés másként rovatunkban.

1.

A mariuana legalizálása a drogok elleni küzdelem része

Egy drog legalizálásával küzdeni a drogok ellen? Őrült ellentmondásnak tűnhet azok számára, akik a kultúránkban kialakult előítéletek és a kapcsolódó szómágia hatása alatt állnak.

A szómágia alatt azt értem, hogy

a marihuánát éppen úgy drognak nevezzük, mint például a nagyságrendekkel veszélyesebb heroint, kokaint vagy akár a designer drogokat, miközben például a szintén sokkal veszélyesebb alkoholt nem hívjuk drognak, ezért aztán nem is tekintjük tudatmódosító szernek.

Miközben persze az, csak éppen társadalmilag elfogadott, sőt a fogyasztása elvárt (erre még visszatérek…).

Egy brit tudományos kutatás 2008-ban nyilvánosságra hozott eredménye szerint a fű kevésbé káros egészségügyi és társadalmi szempontból is, mint az alkohol vagy a cigaretta. Ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy a marihuána nem káros, de a nagyságrend egyáltalán nem mellékes. A kutatók egyebek között azt hangsúlyozták, hogy miközben világszerte mindössze csak két halálesetet lehetett összefüggésbe hozni a marihuána használatával a felmérés időszakában, az alkohol és a dohányzás együttesen csak Nagy-Britanniában körülbelül 150 ezer ember halálát okozta.

Ez egybevág egyébként a mindennapi tapasztalatokkal is, nem nagyon lehet arról olvasni, hogy valaki a fű hatása alatt halálos közlekedési balesetet okoz, a coffee shopban beleköt másokba, vagy megkéseli őket az utcán. Miközben a részegek… A hosszú távú fogyasztás által okozott betegségek gyakoriságáról nem is szólva.

A felmérést végző brit tudósok szerint “a marihuánával összefüggő ártalmak zömében a tiltásával kapcsolatban merülnek fel, különös tekintettel a szociális ártalmakra a letartóztatások és bebörtönzések miatt”. “Csak egy szabályozott piacon keresztül védhetjük meg a fiatalokat az erősebb drogoktól” -tették hozzá.

Nos igen, a marihuána fogyasztók üldözése több kárt okoz, mint maga a fű. Tömegével tartóztatnak le fiatalokat – az Egyesült Államokban például milliós nagyságrendben -, akik így börtönbe kerülnek, bűnözőkkel kerülnek kapcsolatba, esetleg derékba tör az életpályájuk. Persze hiába, ettől még a fű fogyasztása nem szorul vissza, csak éppen az alvilágot gazdagítja.

A fű a vádak ellenére valójában nem „kapudrog”, legalábbis fiziológiai értelemben nem az: általában nem készteti fogyasztóját arra, hogy idővel áttérjen keményebb drogokra. Az, hogy a füvezők egy kis része mégis bejárja ezt a pokoli utat, leginkább a tiltásnak a következménye: a marihuánát az alvilág terjeszti, amely így kapcsolatba kerül a fogyasztókkal és persze kínálja nekik a jövedelmezőbb kemény drogokat is. A legalizálással ez a rizikó faktor megszűnne.

Az sem mellékes, hogy a marihuána hatalmas üzlet. Óriási forgalomról van szó, amely jelenleg zömmel a szervezett alvilágot gazdagítja (kisebb részt meg az „őstermelőket”). A történelemből ismerhetünk egy érdekes párhuzamot: a múlt század elején rövid ideig betiltották az alkoholt az Egyesült Államokban. Persze nem a fogyasztása szűnt meg, csak a forgalmazása került az alvilág kezébe, az amerikai maffia Al Caponéval az élen ettől gazdagodott és erősödött meg. Ha legalizálják a füvet, ez a pénz nem az alvilágot gazdagítja, a költségvetés pedig igen jelentős bevételhez juthat például jövedéki adóból.

Nem fillérekről beszélünk, egy 2006-os, állami statisztikákon alapuló elemzés szerint Amerika vezető kultúrnövénye: a marihuána! Messze megelőzi a kukoricát, mint az Egyesült Államokban a legtöbb jövedelmet hozó termesztett növény. A marihuána összesített piaci értéke akkor 35 milliárd dollár volt, jóval több, mint a 2. helyezett kukorica 23 milliárd dollárja. A szójabab 17,6 milliárd dollárral a harmadik. A fű esetében Kalifornia a legnagyobb termelő, az ottani marihuána termés értéke több mint a kaliforniai szőlő, zöldség és széna összesített értéke. Nálunk persze mások az arányok, jóval kisebb a marihuána súlya, de pontos adatok felmérés hiányában nincsenek.

A szakértők szerint egyébként sem hatékony a marihuána tiltása. Drogpolitikai szakértők egy nemzetközi csoportja 2010-ben tanulmányában azt emelte ki, hogy a kannabisz elleni jogszabályok világszerte sikertelenek voltak használatának visszaszorításában, sőt a magánéletbe behatoló, társadalmilag megosztó és drága drogpolitikához vezettek. Az egyik kutató, Peter Reuter, az amerikai Marylandi Egyetem professzora például úgy fogalmazott a brit hírügynökségnek adott nyilatkozatában: “itt az ideje, hogy a kormányok világszerte újragondolják stratégiájukat”. “Inkább a kínálat kezelésének felelős módjait találják meg, semmint nagy méretű illegális piacot teremtsenek”.

Az ENSZ becslése szerint a jogszabályi tiltás ellenére mintegy 190 millió ember használ marihuánát világszerte. Az őrizetbe vételek nagy száma ellenére csekély elrettentő ereje van a törvényi szigornak, ám társadalmi megosztottságot és felesleges kormányzati kiadást okoz.

Tegyük hozzá, leköti a rendőrség erejét is, pedig jobb lenne, ha nem füvező gimnazistákra pazarolná az idejét, hanem például a kemény drogok terjesztőire.

Ha nálunk még nem is, a “dekadens” Nyugaton már változik a közhangulat – márpedig a szavazók véleményének változását előbb-utóbb követik majd a politikusok is. Nemrég mi is megírtuk, hogy fordult a kocka és a történelem során először 2011-ben az Egyesült Államokban már többen támogatták a fű legalizálását, mint a tiltás fenntartását. 1969-ben még csak 12 százalék támogatta a fű legális szabályozását, a Gallup közvélemény-kutató cég felmérése szerint tavaly már 50 százalék. Az ellenzők 46 százalékot tettek ki.

Terjed a fű orvosi célú legális használata is, ezt már tucatnyi amerikai szövetségi államban bevezették, az orvosi szervezetek egy része pedig a szigorú szövetségi törvények módosítását követeli.

Nálunk persze még más a közhangulat. Szerintem azonban képmutató dolog, ha olyanok ellenzik mereven a marihuána legális forgalmazását, akik közben nemcsak rendjén valónak tartják, hanem egyenesen el is várják az alkohol nagymérvű fogyasztását. Félreértés ne essék, nem gondolom, hogy az alkoholt tiltani kellene, a kulturált fogyasztásának igenis megvan a társadalmi szerepe, ráadásul egy kis vörösbor még egészséges is. Csak akkor legyünk következetesek…

Szerző: nocenz_Ura

_________________________________________________

2.

Legalizáld. A marihuánát.

Nem kívánom részletekbe menően cáfolni a marihuánáról kialakult tévhiteket.

Például azt, hogy halálos függőséget okoz – marihuána még egy embert nem ölt még széles a világon, sőt mi több, függőséget sem alakít ki fogyasztójában, nem úgy, mint a legális dohány.

Vagy azt, hogy skizofréniát okoz – mert semmilyen hivatalos tanulmánynak sem sikerült ezt bebizonyítania.

Mindezt kiválóan megtette már helyettem a drogriporter.

A ‘kapudrog’ érv pedig amellett, hogy bődületes baromság, életveszélyes és gonosz is: azzal ugyanis, ha azt hangsúlyozzuk, hogy a fű kipróbálása után valószínűbb, hogy valaki a kokainra és a heroinra fanyalodik, azt érjük el, hogy a fiatalok könnyen arra a következtetésre juthatnak egy spangli eltolása után, hogyha a füvet ennyire ellenzik, és ennyi hazugságot állítanak róla, akkor bizonyára a heroin sem olyan durva.

Az is régóta világos már a témában egy kicsit is jártas emberek számára, hogy a marihuánafogyasztás némileg még vissza is esne a legalizálása után – ha a portugál példát valószínűsítjük hazánkra is – és az sem elhanyagolható szempont a jelenlegi gazdasági helyzetben, hogy a befolyó adókból a hiányt legalábbis csökkenteni lehetne (mert megszüntetni ugye ebben az országban lehetetlen), a bűnszervezeteket pedig meg lehetne szabadítani az egyik bevételi forrásuktól. Ez a poszt inkább arról a távoli, jobb létről fog szólni, mikor már minden bevásárlóközpontban, éjjel-nappali üzletben lehet egy gramm white widow-t kapni.

Az első és legfontosabb: tényleges virágzásnak indulna a turizmus. És ilyen elbaszott egy országban, mint a miénk, a turizmus az egyetlen remény – ha nem hiszitek, kérdezzétek az olaszokat, vagy az egyiptomiakat. Lássuk be: a gémeskutas-csárdás pusztaromantika nemcsak nevetséges, hanem szánalmas is, Szent István király jobbkeze csak a perverzeket érdekli, a Balatonra csak az olcsó hírének bedőlt nyugati sóherek kíváncsiak. A Parlament neogótikus, erőszakos, fantasy-szerű design-ja talán valami, de egy épület valójában semmi, a Batthyány “akaszd fel magad, most!” térről szemlélve pedig annál is kevesebb.

Gulyáslevest máshol is lehet enni, a Túró Rudi koppintás, és egyébként is csak a kereszténydemokratákat izgatja fel szexuálisan, fürdőkbe vén buzik járnak, a pálinkát meg épp leszarja mindenki, a vodka a menő, ez van.

Minden másból van jobb is, szebb is, nagyobb is.

Két versenyképes ágazatunk van: az egyik a (tudtommal egyedülálló) romkocsmahálózat, a másik az olcsó, “lenyelem!” kurvák.

Mindkettőhöz passzolna egy jó kis répa alakúra tekert joint!

A marihuána legalizálásával nemcsak régiós központtá válhatnánk: a ribancok tarifájának és a füvezésre sokkal alkalmasabb, szürreális környezetnek köszönhetően egész Európa fővárosává válnánk szex és drogok terén! Ahol ez a kettő van, ott a harmadik is: Budapest lesz maga a rock’n’roll!

El tudjátok képzelni, mekkora élmény lehet betépve kocsikázni a fiákereken a Várban! Nyáron, a Duna-parton akár a Copacabanán trippelnénk! Kedélyesen beszélgethetnénk az oroszlánokkal a Lánchídon!

A legalizálás hatására a határok közelében lévő megyeszékhelyeket is több turista keresné fel. Na, nem azért, mert a Budapestre látogatók kedvet kapnának Magyarország behatóbb megismerésére – annyit talán még egy első osztályú Malawi Goldból sem szívhat az ember, hogy erre vetemedjen.

A szomszédok ugranának át egy jó kis cuccért. Most őszintén, ki ne akarná Jah bless!-szel üdvözölni az ukrán tesókat Nyíregyházában? Szegeden bólogatni a szerb falfirkásokkal a mocskos eastside rapre, Debrecenben a román, Miskolcon a szlovák neohippikkel neopszichedéliát hallgatni, vagy Szombathelyen chillelni az osztrák spanokkal valami jó kis downtempóra?

A magyar név megint szép lesz! Méltó régi nagy híréhez! Visszafoglalnánk Erdélyt! A Felvidéket, a Szerémséget! – mindezt békésen, népszavazás útján, mert mindenki magyar akarna lenni.

Mit kíván a magyar nemzet? Faja, legális magyar füvet!

Szerző: Fekete Klára

____________________

Hozzászólások az eredeti webhelyen  A marihuána legalizálása témájú cikkekhez

Kronológia alulról felülre

Az első cikkhez

Nagyon jó a cikk, úgy gondolom eleget, és jól leírtad miért értelmetlen ez a fű elleni agyatlan tiltakozás.

“Nálunk persze még más a közhangulat. Szerintem azonban képmutató dolog, ha olyanok ellenzik mereven a marihuána legális forgalmazását, akik közben nemcsak rendjén valónak tartják, hanem egyenesen el is várják az alkohol nagymérvű fogyasztását.” – Ebből van nagyon elegem, nagyon jól megmondtad. És abból, hogy megosztja a társadalmat.

Hiába magyaráznám az idősebbeknek, vegyük például a nagymamámat: hogy az alkohol, amit nekem minden disznóöléskor szívélyesen öntöget, sokkal károsabb mint ez. Bele sem merek gondolni, mit gondolna rólam, ha megtudná, hogy hétvégente nem iszok alkoholt, “helyette” füvet szívok. Drogos lett az unokája? Ő egészen más világba született bele. Gondolom füvet élőben még nem is látott. Egyből a herointól féltene… és a többi szar amit az emberek fejébe nyomtak…

Végül is ez is egy drog, méreg ha úgy tetszik, de akkor az alkohol, a dohány, a játékgépek (tudom ez más mint az előbb felsoroltak, de nehogy már hivatalosan én rosszabb legyek, mint az aki 50ezret gépezik el hetente [ha csak50et]), miért legálisak? Ha csak dekriminalizálnák, attól tartok, ugyanúgy lenéznék azokat akik füvet szívnak és ugyanúgy megmaradna az a megosztottság, tehát IGENIS LEGALIZÁLNI KELL, hogy a köztudat felnyissa a szemét és ráébredjen, a fű nem olyan rossz mint ahogy azt előadják. Az anyagi előnyökről nem is beszélve, amiket leírtál…

hubozso #

Egyetértünk, hiszen a magyar törvények rendkívül súlyosan büntetik a felhasználókat! Ez annak köszönhető, hogy a már függésben használókat nem segítségre szoruló embereknek, hanem lenézendőnek állítják be!
Azt sem kell azonban elfelejteni, hogy a drogot használó, a saját döntése alapján nyúlt bármely szerhez, ezért felelős a kialakult állapotáért! A bódult állapotban történt közlekedési baleset okozását ezért én meghagynám szándékos bűncselekménynek, ugyanúgy mint az ittas állapotot!
Szerintem nem megoldás, hogy egy újabb mérget legalizáljunk, inkább a büntetési tételeket kellene liberalizálni! Ebben az is benne van, hogy a terjesztők, előállítók magasabb büntetési tételt kapnának, persze egy kínos kérdés, hogy a terjesztő egy része a következő adagra keresi a pénzét!

holageva #

Rendkívül jó statisztikát lehet produkálni marihuána-ültetvények felderítéséből. Ez sem utolsó szempont bizonyos, jóval károsabb drogok kereskedésével kevésbé foglalkozó “bűnüldöző” csoportok számára. Amiről nem tud a nagy nyilvánosság, az nincs.

hubozso #

Éva, ha a bűnüldözők a 10%-át tudnák annak amit az elkövetők, sokkal békésebb lenne a világunk!

hubozso #

Az alkohol, a cigaretta is drog, sőt, ahogyan leírtad a legtöbb halálesetet okozó drogok. Talán mert legálisak?
Az a 2 haláleset kicsit sántít. főként azért, mert a cigaretta halálesetei sem arra vonatkoznak, hogy félrenyeli a füstöt, vagy túlszívja magát!
Nagyon jó adatokat kutattál fel, kicsit olyan érzésem, volt, mint amikor az M1-en néztem az operaházi tüntetést!
A lényeg, ha a 12 éves gyermeked megkérdezi, apa (anya) ez a Marihuána veszélyes vagy biztonságos? Könyörgök inkább hazudj neki!

nocenz_Ura #

Az alkohol és a cigi nem azért öl többet, mert legális. Éppen az a lényeg, hogy a tiltás csak kis mértékben korlátozza a fogyasztást, csak éppen áttereli az alvilágba. Amerikában (ott vannak pontos adatok) 16 millió ember szív marihuanát, nem hiszem, hogy sokkal több alkoholista lenne.

hubozso #

Mivel illegális, pontos adtatok sehol nincsenek! Én vámos voltam, és tudom hogy statisztikát csak a felderítésből lehet alkotni, a többi csupán tipp!
A cikkben említetted az alkoholtörvény, én fiatalként átéltem egy ilyet Gorbacsov ideje alatt, szóval nem csak az amerikai maffia erősödött meg annak idején! Persze könnyen beszélek, mert nem használok sem alkoholt, sem más tudatmódosító szert!
A lényeg amit hangsúlyozok, nagyon szeretném, ha a fiatalfelnőtt gyerekeim sem tennék! Úgy néz ki, idáig sikerült, de ennek fontos része volt a szülői példamutatás ami nem azt jelenti hogy én valami extrém jó ember lennék, csak egyszerűen nem használok!
Szóval nem azért kommentezek, vagy írok cikket mert lenézem a használókat! Csupán azért, hogy ha lehetséges nőjön fel egy generáció, akik nemet tudnak mondani minden drogra, legyen az alkohol, cigaretta marihuána, vagy akár kényszeres gyógyszerbekapkodás! Persze ez utópia, de ha a múltkori cikkem hatására egy gyerek nem nyúl droghoz, már megérte!

nocenz_Ura #

Abban egyetértünk, hogy nem szeretném, ha a gyermekeim bármire rászoknának. Viszont azt sem akarom, hogy ha a barátai hatására mégis elszív pár jointot, ezért börtönbe kerüljön, vagy összeismerkedjen a dílerekkel.

CyB #

`A lényeg, ha a 12 éves gyermeked megkérdezi, apa (anya) ez a Marihuána veszélyes vagy biztonságos? Könyörgök inkább hazudj neki!`

Az elöző cikkednél tettem fel a kérdést:

‘Azt gondolod, ha hazudozol, és az emberek természetes félelmlére épited a retorikád, azzal megoldod a drogfogyasztásból eredő tarsadalmi problémákat?’

hubozso #

Még mindig ezzel a baromsággal jössz! A franc sem akarja megoldani a társadalmi problémákat, de mint már leírtam az egyén a lényeg!
Nekem nem kell hazudnom, hogy azt mondjam egy gyereknek, hogy a drog egy rossz dolog, de ahogy a kommenteket olvasom, van akinek jó lenne!
Milyen félelem keltésre gondolsz?
Csak leírtam, amit a marihuánáról tudok (összeollóztam, tanultam), és remélem nem vetsz meg azért, hogy nincs a fű szívásából származó tapasztalatom!
Persze ez hoci-nesze alapon van, mert a cikkből, vagy a kommentjeimből olvashattad én sem a drogfogyasztók ellen írtam.

CyB #

Nem felsz hogy elveszted a hiteledet amikor a fiatal felnot gyermekeid esetleg meg is kiprobaljak a kendert, minden igyekezeted ellenere, es arra a kovetkeztetesre jutnak hogy vegig hazudtal nekik, a hatasrol, a kovetkezmenyekrol, a dolog egesz jellegerol?

Utana mit fogsz neki mondani, ha a fuvel szerzett tapasztalataibol kiindulva, gyanakvas nelkul bizalommal fordul mas szerekhez (amikhez nagyon nem kene) mert azt gondolja ha ebben hazudtal neki hazudtal a tobbi dologgal kapcsolatban is?

Akkor mar nem lesz hiteled, nem lesz a szavadnak sulya.
Mikor valotlansagokat allitasz (megha joszandekbol is) kockara teszed a szereped egy esetleges kirizis helyzetben.

Eppen ezert javaslom hogy ne sajat kutfobol, es ketes erteku iromanyok alapjan riogass, hanem nezz utana pontosan, milyen kockazatokkal, es pozitiv hozadekkal jar a kenderfogyasztas, es alapozd erre a ervrendszered, sokkal meggyozobb es ezaltal hatekonyabb leszel.
2012. február 8. at 13:20
Hubozso #

Nem félek, hiszen ha mégis kipróbálnák (remélem nem teszik) azt fogják amire felkészítem őket: El fognak lazulni tőle, várhatóan kellemes élmény lesz! Ez a probléma, hogy a közhit szerint a megelőzés abból áll hogy mutogatom az apátiás csövest, és azt mondom, ha drogot fogyasztasz ilyen leszel!
Nagy tévedés!

A második cikkhez

Jacko

Drogprevenciós, miért nem mész el az anyádba? Csak a saját fafejűséged után mész. Te nem érted meg a másik ember álláspontját. Olyan vagy mint egy robot. Egy kibaszott robot. Újra és újra ugyan azt mondod, és mondod és mondod. Nem unod még?! Mindenkinek joga van eldönteni, mit kezd az életével/testével! Ha elbassza, hát elbassza. A saját döntése! Innentől kezdve pedig minden amit mondasz, értelmét veszti, mert rohadtul le akarod beszélni a másikat a fű és egyéb drogok használatáról, annak ellenére hogy agyba főbe sulykolod a "nem lebeszélni kell" módszert. Ne akarj másokat irányítani vagy jobbá tenni az életét! Az úgy jó, ahogy nekik tetszik, ahogy saját maga irányítja a saját döntéseivel. Tehát, maradj szépen csöndben, és ne próbáld a f*szságaidat megmagyarázni, mert rohadtul nincs értelme. Most már nem tudom hány hsz-en keresztül ugyan azt írod, és kezdem unni. Szerintem ezzel nem csak én vagyok így... És a szűklátókörűség pedig éppen az, amit Te csinálsz.


Tis

Az hogy "az emberek fejébe verik hogy ez jó dolog" ez úgy hülyeség ahogy van... a szülőnek az a feladata hogy egészséges értékrend kialakulását segítse, ha ez megvalósul az fél siker. "a drog rossz érteeeem? " annyira elegem van az ilyen ún. prevenciós emberkékből, próbálja ki, utána lehet okoskodni. Minket anno azzal hülyítettek az ilyen "jószándékú" emberek hogy "ne csináld me majd narancsnak hiszed magad" meg ilyen faszságok... ez nem sztárolás, de ha maga ekkora prevenciós ürge akkor mi a kókadt francért nem az alkohollal foglalkozik? Az miért van (szülők nagy többségénél ezt látom) ha a gyerek egy szombat esti buliból hazaesik részegen akkor enyjebenyje-nanana és el van felejtve, de ha rendőrök viszik haza mert elrántott egy spakkert akkor fél éven keresztül meghurcolják ilyen ökörségekkel amit maguk "gyógykezelésként" emlegetnek. Ha nem iszok buzivagyok? Igyon az aki szeret részegen esni-kelni, aki imádja hogy jön vissza a piaszag a tüdejéből, aki szereti ha nem emlékszik egy eredetileg kellemesnek induló összeröffenés pillanataira (amely az esetek 50 %-ban alkoholmámor okozta hőbörgésbe csap át mert "húdekurvakeményeklettünktőle). Igyatok sokat.
Kedves Drogprevenciós
Záróakkordként engedje meg hogy Ön elé tárjak 2 sokkal nagyobb problémát amivel hasznosabban tölthetné az idejét:
1. ALKOHOL. (nem egy embert láttam tönkremenni tőle.)
2. MÉDIA (valóvilág, barátokközt, és minden egyéb ehhez hasonló zéró tartalommal rendelkező a csemeték tudatának rombolásához JELENTŐSEN hozzájáruló ún. "szórakoztató műsor" ) azt hiszem nem kell bizonyítani pláne Ön előtt hogy ezek a műsorok milyen mértékben károsították a ma élő és erre igencsak fogékony ifjúság értékrendjét.

Drogprevenciós

Miért? Most ne úgy van, nem csupán egy telefon, maximum kettő?
Ha valaki úgy gondolja, hogy le akarja tenni, itt kaphat segítséget: http://drogrehabilitacio.hu...
Ha úgy gondolják hogy nem mert így jó neki, akkor éljen vele tovább!
Annyi kérésem van! Ne sztárolja!

rámnémetnemlelelmenteménmár

"Nem tudja letenni, ezért inkább jó tulajdonságokat keres hozzá?" Mi van? Én már tényleg nem értem mit is akar, vagy mit gondol. Miért is kéne letenni? Honnan veszi, hogy ha az a valaki leteszi a jointot, jobb lesz neki? Mondtam már, hogy aki füvet szív, nem feltétlenül van problémája. (Sőt én azt veszem észre, hogy beállva a problémák sokkal rosszabbul festenek, mint józanul, ezért ha rossz kedvem van inkább kerülöm a szert. De ezzel lehet, hogy egyedül vagyok :))
Dzsodzsival tökéletesen egyetértek. Talán elég lenne csak dekriminalizálni, így is csak egy telefonba kerül és már van is füvem.

A fűnek csak egy kellemetlen mellékhatása van: az hogy baszogatnak a rendőrök. Hamarabb fognak ők az őrületbe kergetni, mint a természet zöldje.

dzsodzsi

"Nem a drogossal van bajom, hanem hogy nem tudja letenni, ezért inkább jó tulajdonságokat keres a drognak és ezzel magyarázza a bizonyítványát!"

8éve ékelek, egyetemet végeztem, itt szopok állás nélkül. Nagyon rosszul látja ezt a kérdést. Volt hogy 3hetet is leálltam a fűvel. Ha olyan felfogással tudna erről véleményt mondani, mint amikor valaki megiszik a barátaival 1-2 sört, és nem úgy mint egy alkoholista aki minden nap hülyére issza magát, már máshogy látna a dolgok mögé. Mindig is lesznek olyan emberek akik mértéktelenül fogyasztanak dolgokat, ez ellen nem lehet tenni!!!!
Na lényeg a lényeg, miért is kéne letenni?? Ahogy egy egészséges normál embernek jólesik meginnia pár sört a haverokkal, úgy vannak olyanok is, akik összeröffennek egy spanglira és jól eldumálnak közbe(lásd:Hollandia cafféshop), de itt rejtőzni kell, bujkálni kell, mert lenézik és elítélik olyan emberek, akik semmit nem tudnak róla, csak a berögzött szöveget.....na és persze a sünök miatt.
Valóban ne legalizálják, mert végre egyszer egy jó döntést hoznának és mi nem erről vagyunk híresek! Én személy szerint úgy legalizálnám, hogy sehol ne legyen kapható(aki nem került be olyan körökbe sose jutna hozzá, aki bekerül az bármikor beszerzi, előadás ide vagy oda), de ne kergessék már őket éjjel nappal a rendőrök és milliárdokat költenek csak az elvonóra, aminek az ég világon semmi értelme(tudom, voltam, vicc az egész). Ez talán az első lépcsőfok lenne és már evvel is sok sok pénzhez jutna az ország. A rendőrök végre foglalkozhatnának avval ami a dolguk, mert az hogy egész éjjel kihallgatnak egy füvest és házkutatás az szerintem idő és pénzpazarlás mesterfokon, eközben meg épp egy idős nénit vernek meg és rabolnak ki.
Ez csak 1 semmitérő vélemény volt, üssük vágjuk a füveseket, avval előrébb jut az ország!!!

lolka_bolka dzsodzsi

"8éve ékelek, egyetemet végeztem, itt szopok állás nélkül."

Lehet, hogy me 8 éve ékelsz?

Én nem mondom, hogy a spangli ördögtől való, de mint gyakorló alkoholista, ezáltal függő, mondom neked, hogy ez a 3 hét nagyon, nagyon soványka.

Mástészt, a cikkhez, hát ennél szarabb imágót a fűnek el sem tudnék képzelni, ez egy szenny írás, ez a véleményem. Vagy nem értem benne az iróniát, vagy komolyan ezt a víziót szeretné a poszt író?

Mondom mind ezt úgy, hogy én is legalizálnék, mert ami most megy, az mindenkinek baromi rossz.

Drogprevenciós

Úgy látom nem értette meg, tehát újra kell mondanom, és elnézést hogy nem az ön stílusában! Nem a drogossal van bajom, hanem hogy nem tudja letenni, ezért inkább jó tulajdonságokat keres a drognak és ezzel magyarázza a bizonyítványát! No ez a cikk véleményem szerint olyan! Inkább csendben szívja el a dzsointját, de ne beszéljen hülyeségeket!

Drogprevenciós

Nagyon úgy nézem hogy elbeszélünk egymás mellett, sőt, azt is észrevettem, hogy közöttem, és a beszélgetőpartnereim között legalább 20 év van! :-)
A hülyegyerek, ha inni inni vagy szívni akar, had tegye meg!
A drogmegelőzésnek szerintem nem az a feladata, hogy tiltson vagy akár rémisztgessen!
Köszönöm a kínálgatást, az ajánlatokat de nekem nem kell szer, hogy el tudjak lazulni, és gondolom hogy ez az, amit a korunk fiataljainak a drogok káros hatásai mellett el tudok mondani! Ha egy fiatal nem nyúl droghoz egy előadás után, már megérte!
Szerintem inkább az a szűklátókörűség ha elhisszük, és megpróbáljuk mással is elhitetni hogy a kiegyensúlyozott életünket egyebek között a Marihuananak is köszönhetjük! Kérdésem: Ha nem lenne a szer, nem lenne boldog és kiegyensúlyozott?
Érdekes, hogy én, aki nem fogyaszt fő gonoszt játszhatok a kommentelők között, egy olyan embert, aki elakarja venni a drog által szerzett, a drog hatásáig tartó boldogságot másoktól, és furcsa ahogy egyedül vagyok ezzel a véleménnyel! :-)

rámnémetnemlelelmenteménmár Drogprevenciós

Nem tartom semmiféle gonosznak. Mondtam, hogy egyetértek Önnel is bizonyos dolgokban, ugyanúgy tekintek Magára mint bárki másra itt. De azt nem tudom figyelmen kívül hagyni, hogy Maga még nem szívott. Mert itt most erről van szó és ez egy szempont ami nem negatívan, de megkülönbözteti itt.

Igen, boldog lennék akkor is. De ha nem próbáltam volna, valószínűleg más ember lennék, így meg nem mondom mi lenne akkor. :)

rámnémetnemlelelmenteménmár

@Drogprevenciós
Mi ez, hogy " a jövő nemzedék alkohol meg drogmámorban élje le az életét"?? A hülyegyerek inni, szívni fog ha tiltják ha nem. Tiltották az alkoholt nekem is, de mégis kipróbáltam mert láttam, hogy egy-két pohárba nem hal bele az ember (nem a tévében láttam, vagy akárhol máshol -persze ott is, de ki nem szarja le mi megy a tévében-, hanem a saját környezetemben, rokonságban). Pár évnyi tapasztalat után arra jutottam az alkohol szar. Az embernek elmegy tőle az esze, erőszakos lesz, nem tudja koordinálni, korigálni magát, a másnaposságról nem is beszélve. Még egy családtagomat is az alkohol miatt veszítettem el. Mióta megundorodtam az alkoholtól, azóta igyekszem nem berúgni, csak sörözni (ha tehetem napi egy sört megiszok, egészséges és nem részegedik le tőle az ember) ha inni van kedvem. Ha inni van kedvem, nem az a célom, h berúgjak, az íze és a hangulata miatt teszem.

A cigit is kipróbáltam és semmi mást nem tudok róla mondani, minthogy pénzkidobás, büdös, semmi értelmét nem látom, nem tesz boldogabbá, nem nyugtat meg vagy akármi olyat nem tesz, amiért értelme lenne akárkinek is elkezdeni. Egy dolog miatt veszek dohányt (dohányt, nem cigarettát): jointba.

És igen, most jön füves rész: Nem a haverok noszogattak, hogy "naaa tökjó, meg lazaa...". Én nagyon szeretem a zenét, olyan örömet tud nekem okozni, amit semmi más drog, nő, videójáték, film vagy akármi tud. Nagyon szeretem Bob Marleyt is, ez az ember olyan ZENÉt volt képes alkotni, amit azóta senki más. Mikor hallgatom, boldogság, nyugalom, és béke önt el. Sokat énekel a zöldről, és gondoltam, ha ennyire emlegeti, ennyire központban van, ez rossz nem lehet (igen ő az aki megrontott! tiltsák be!). Azóta hetente egyszer, van úgy többször, van úgy kéthetente egyszer, de volt már olyan, h 2-3 napig nem voltam józan (festival), és olyan is, h egy hónapig nem is kívántam. Nem azért szívok, mert valami problémám van, vagy menekülök, vagy mert ilyen hangulatot józanul nem lehet elérni ésatöbbi közhely... Mindenem megvan, kiegyensúlyozott életet élek, boldog vagyok, és elégedett vagyok önmagammal és ez a Marihuánának IS köszönhető.

Továbbá: Hogy tagadhatja, hogy utasíthatja el ennyire a füvet, ha még nem is próbálta? Vannak olyan dolgok amiket nem kell kipróbálni, hogy tudjuk hogy rossz, de a fű abszolút nem olyan. Ha nem lenne ennyire szűk látókörű, hogy mindent ami esetleg segíthet az embereken, (de ronthat is rajtuk, ugye köztudott, h minden jóban van vmi rossz) ilyen szinten elutasítja, ráébredne. Értem amit csinál, szép dolognak tartom, próbálja vmitől, a drogoktól, saját maguktól (igen) megvédeni az ifjabb generációt. De itt most nem egy előadáson van, gondolkodjon máshogy. Gondoljon bele mi lenne az emberekkel, ha nem adnának az élvezetekre, ha nem nézhetnék meg a napi barátok közt adagot, ha nem lenne sport, filmek, kávé, cigaretta egyszóval olyan dolgok amik könnyebbé tehetik a hétköznapi életet. Így ezekre is lehet mondani, h rosszak: pl. a barátok közttől csakis visszafelé lehet fejlődni; a filmek pedig azért rosszak mert helyette inkább kint játszhatnánk, sütkérezhetnénk a napon. Várjunk csak, az is veszélyes, hisz nagy az UV sugárzás, smog, meg elüthet az autó, eltörhetem valamim sportolás közben, meg megkéselhetnek párezer forintért...
Az élet adta lehetőségeket élvezni kell, mértékkel, és józan ésszel.

Egyetértek G-vel, Lajossal és félig-meddig magával is. Ha valaki rászokik valamire, nem a Valami a hibás hanem a Valaki (persze ha nem lenne Valami, nem kerülne bajba a Valaki. De a Valamit nem lehet kitörölni az univerzumból, de ha mégis sikerülne, a Valaki valami más hülyeséget követne el). Minden dolog embertől függ, mindenki máshogy látja a világot.

Én például úgy látom, h a fű jó dolog (mértékkel) és aki úgy érzi, hogy elég érett a kipróbálására, próbálja ki. Nem fog belehalni, kb. 80 vagy 100 gramm kell a halálhoz de már 5-6 grammot képtelenség elszívni anélkül, hogy elkapna a fotel.

A cikkhez:
Eleinte én is azt hittem, hogy a fűre nem lehet rászokni (saját magamból kiindulva). De rá lehet. Nem egy barátom a rabja.
És igen skizofréniát is okozhat. Szerintem a heti fogyasztók nincsenek ilyen veszélyben, de akik rászoktak, azok igen. Mesélték párszor a barátaim, hogy jó pár napnyi folytonos szívás után nem értik, hogy mi van, vagy legalábbis furcsa dolgok mennek a fejükben. Hajlandóak magukba fordulni és olyan dolgokon aggódni amiken józanul nemigazán szoktak.

És azoknak akik a nagyszerű, utálkodó, hazaszerető kommenteket írták/írják:
A cikk stílusa, nos... Maradjunk annyiban, hogy nem kell mindent komolyan venni belőle. Szerintem jó lett. Én nem látom benne a komoly "Füvezz!" propagandát. Egy kis humorral átitatott komoly kérdés.

Én amellett vagyok, hogy legalizálják. 18+as korhatárral, és talán az emberek kimosott agya szépen lassan megtisztulna és felfognák, hogy a mélyen tisztelt alkohol vagy cigaretta károsabb mint egy spangli.

Drogprevenciós • 6 éve

G! Megnézte a linket? Az alkohol a legtöbb halálesetért felelős drog, a cigaretta miatt kialakuló betegségek a legtöbb embert ölik meg! Dohányoztam, és tudom, hogy minden dohányos tudja hogy ez rossz, de fél a döntést meghozni hogy leteszi, mert fél hogy elveszít valamit!
Beteges elképzelés, hogy mérget vigyek a szervezetembe, hogy tudjam mire jó! Lenézi Gábort? Ő legalább már meghozta a döntést, és nem foggal-körömmel harcol az ellent, amit a lelke mélyén már ön is tud! Ön valóban olyan lazán tudná megtenni, mint a hogy leírta, vagy nem meri meghozni a döntést? Ha meg merné hozni, nem ágálna itt a droghasználat mellett!
Tényleg ennyire egoisták? Nem érzik a szavaik súlyát?
Nem érzik, hogy minden szavukkal abba az irányba mennek, hogy egy jövő nemzedék alkohol vagy más drogmámorban élje le az életét?
Igen kedves G! Mindenkinek joga van mérgeznie magát, de szavaival ne csábítson másokat drogozásra, főleg ne a gyerekeket!
Pont elég nekik, hogy Magyarországon engedélyezett az alkoholreklám!
Nem sírom vissza a kommunizmust, de ott még a boltok ablakaiba is tilos volt alkoholt kirakni!

rámnémetnemlelelmenteménmár Drogprevenciós • 6 éve

Ja, de azért a tévében lehetett füstölögni

Drogprevenciós rámnémetnemlelelmenteménmár • 6 éve

Nagyon úgy nézem hogy elbeszélünk egymás mellett, sőt, azt is észrevettem, hogy közöttem, és a beszélgetőpartnereim között legalább 20 év van! :-)
A hülyegyerek, ha inni inni vagy szívni akar, had tegye meg!
A drogmegelőzésnek szerintem nem az a feladata, hogy tiltson vagy akár rémisztgessen!
Köszönöm a kínálgatást, az ajánlatokat de nekem nem kell szer, hogy el tudjak lazulni, és gondolom hogy ez az, amit a korunk fiataljainak a drogok káros hatásai mellett el tudok mondani! Ha egy fiatal nem nyúl droghoz egy előadás után, már megérte!
Szerintem inkább az a szűklátókörűség ha elhisszük, és megpróbáljuk mással is elhitetni hogy a kiegyensúlyozott életünket egyebek között a Marihuananak is köszönhetjük! Kérdésem: Ha nem lenne a szer, nem lenne boldog és kiegyensúlyozott?
Érdekes, hogy én, aki nem fogyaszt fő gonoszt játszhatok a kommentelők között, egy olyan embert, aki elakarja venni a drog által szerzett, a drog hatásáig tartó boldogságot másoktól, és furcsa ahogy egyedül vagyok ezzel a véleménnyel! :-)

Drogprevenciós rámnémetnemlelelmenteménmár • 6 éve

Nagyon úgy nézem hogy elbeszélünk egymás mellett, sőt, azt is észrevettem, hogy közöttem, és a beszélgetőpartnereim között legalább 20 év van! :-)
A hülyegyerek, ha inni inni vagy szívni akar, had tegye meg!
A drogmegelőzésnek szerintem nem az a feladata, hogy tiltson vagy akár rémisztgessen!
Köszönöm a kínálgatást, az ajánlatokat de nekem nem kell szer, hogy el tudjak lazulni, és gondolom hogy ez az, amit a korunk fiataljainak a drogok káros hatásai mellett el tudok mondani! Ha egy fiatal nem nyúl droghoz egy előadás után, már megérte!
Szerintem inkább az a szűklátókörűség ha elhisszük, és megpróbáljuk mással is elhitetni hogy a kiegyensúlyozott életünket egyebek között a Marihuananak is köszönhetjük! Kérdésem: Ha nem lenne a szer, nem lenne boldog és kiegyensúlyozott?
Érdekes, hogy én, aki nem fogyaszt fő gonoszt játszhatok a kommentelők között, egy olyan embert, aki elakarja venni a drog által szerzett, a drog hatásáig tartó boldogságot másoktól, és furcsa ahogy egyedül vagyok ezzel a véleménnyel! :-)

Drogprevenciós rámnémetnemlelelmenteménmár

Ezt hívják burkolt reklámnak! Filmekben rendszeres, hogy a főhős hazamegy és első dolga, hogy kivesz a hűtőből egy sört! Mikor a haverja megérkezik a köszönés után jön a kérdés: Iszol egy sört?

G

Méreg vagy sem? Nem ez a lényeg, tény hogy nem egy aloe vera, de mindenkinek JOGA van eldönteni, hogy mivel akarja csökkenteni az életidejét(cigi 3x, alkohol 2x, fű 1,5x). Ha ön kedves Drogprevenciós, arra nevelné a nemzetünket, hogy soha senki ne fogyasszon mérgeket, akkor ki se menjen az utcára, mert mérget fog belélegezni, ne kávézzon, ne piázzon,ne cigizzen, ne csináljon semmi olyat ami kicsit is segít ellazulni, ebbe az agyament országban, 1 szóval éljen gumiszobában kockafejjel. Szépjövő, inkább halok meg 60évesen úgy hogy élveztem az életet, és pl. "ráflesseltem" készen a Plitvicei tavakra,(ez az amit soha nem tud meg milyen) mint élek 100évig szánalmasan kevés nyugdíjjal begyöpösödve.
Ez a Gabor meg egy bazinagy lúzer ha 3 ember kellett hogy letegye. Ez az agyban dől el. Ha nem akarok rágyújtani nem gyújtok, ha nem akarok sörözni nem sörözök, ha rájövök hogy szar a kávé nem kávézok...stb. Aki erre nem képes az agyilag gyenge. Az alkoholnál nagyobb és keményebb legális drog nem létezik, amit mindenki használ!!!!!!! Kocsmai verekedések, megerőszakolások,gyilkosságok sorolhatnám.... egy füves ezek közül soha sem fog EGYET SEM csinálni, EZT KÉNE MÉRLEGELNI, nem az agymosásos linkjét, ami teljesen téves a füvet illetően!

A probléma pedig itt van: "Egyet azonban megígérhetek, nem fogok elszívni egy füves cigit, hogy megértsem az Ön álláspontját :-D"
Amíg azt sem tudja miről beszél, milyen alapon mond róla véleményt? amit hall és olvas?

Egy kis példa:
Úgy hallottam hogy a pacalpörkölt majdnem embert ölt... PFUUJJJJ dobod el kisfiam a kanalat, meg ne próbáld még csak megkóstolni se mert azt mondták az okosok.
Valószínű már megkóstolta és rájött hogy ha félrenyelik valóban gond lehet belőle! :)

toyospyx

Gratulálok Gépnarancs! Elismerésem! Ez bejött, nyilván rekordot döntött a látogatottságod! Nem lehetne ugyanilyen közérthető formában "általában a legalizáció és tiltás" témájában egy ennyire megmozgató írást közzétenned?

-Az emberi világ tele van legális és tiltott dolgokkal, mint a háborúk, a társadalmi egyenlőtlenségek vagy akár a valóság elől menekülés problémái. És ezek "rendszer-semleges" dolgok, nem függenek semmilyen pártpolitikától, sőt, országhatároktól sem. És szoros oksági összefüggések vannak a legális és a tiltott dolgok között.
Üdv és jó munkát! :)

Drogprevenciós

Ez így is van! Minden drog méreg, amibe beletartozik a kábítószer és a gyógyszer is!
Próbálom a drogot másképpen definiálni: Minden olyan kívülről a testbe kerülő anyag, ami károsan változtatja meg az emberi test működését.
Egy példa a méregre: Ha összemorzsolunk egy levél aszpirint, nem lesz több mint egy kis kupac fehér por! Mi történik a szervezettel, ha ezt a kis kupacot egyszerre bevesszük?
Úgy látom nem igazán sikerült rávenni a következő videó végignézésére: http://narcononbalaton.hu/ , pedig ha rászán pár percet megértené, hogy a fájdalomcsillapító elzárja az idegrendszerben az információt a fájdalomról, így az nem jut el az idegközpontba! Persze ez csupán egy kiragadott rész, de valós információ az egész film! Kérem, szánja rá magát, nézze meg, hogy tovább beszélgethessünk!
Egyet azonban megígérhetek, nem fogok elszívni egy füves cigit, hogy megértsem az Ön álláspontját :-D

lajos

Maga csak a kérdéseimet kerülgeti, valószínüleg nem értünk egyet a méreg, a drog, és a kábitószer fogalmaiban, Tehát céltalan erről tovább bármit is... Gábor története szomorú, ezekszerint ő tényleg a problémái miatt kezdett el fűvezni, és elmében lélekben pedig gyengének bizonyult, napi 3-4 gramm után lehet hogy tényleg nem az az élet aminek kéne lennie, de legyen kulcs szava a mértékletesség, és 8 év kárából tanuljon, és üljünk vissza az asztalhoz egy pálinkára. köszönöm szép estét

lajos

és akkor a jó doktor, mérget ír fel az anorexiás betegnek? Miért működik a daganatos betegeknél? MIért mutatják a kutatások h csökkenti a Parkinson-kór esélyét? Miért látni ezer meg ezer videót amin hitehagyott végső stádiumos rákos betegek nyerték vissza az utolsó hónapjaikat? JA IGEN MERT MÉREG

lajos

Elolvastam pár cikket az oldalon amit küldött, és hadd ne fűzzek hozzá semmit. MIntha a TV2-re kapcsoltam volna, pár tény mellé tűzdelve sok baromsággal, én ezt nevezem agymosásnak

Drogprevenciós

Igen Lajos, az is méreg!

Drogprevenciós

Gábor, egy sorával többet mondott, mint én az egész délutáni vitámmal!

lajos

Ha mondjuk objektív lenne a felvilágosítás, akkor lenne fair a dolog. Vitatkozhatnánk arról h mi méreg és mi nem. Ennyierővel a C-vitamin is az túl lehet adagolni, nekem cask az a bajom h még mindig egy kalap alatt említi a vadkendert, a kokainnal, és az egyéb dizájner drogokkal, és ez sztereotipizáló, és elavult. Hiába probálkozik a minden drog méreg propagandával. Megint csak felhánytorgatom. Orvosi marihuána.

Gabo

Ki volt ez a műveletlen, szegényes értékrendű, aki ezt a cikket írta?
"sőt mi több, függőséget sem alakít ki fogyasztójában, nem úgy, mint a legális dohány.

Vagy azt, hogy skizofréniát okoz – mert semmilyen hivatalos tanulmánynak sem sikerült ezt bebizonyítania."

Az első részéről annyit, hogy ezt mondja minden marihuána függő, hogy megnyugtassa magát, nem rossz dolog amit ő csinál. Nekem most sikerült letennem a füvet 8 év használat után. 3 ember fél éves kemény munkájába (plusz az én akaraterőmbe) került, hogy mára fél éve tiszta legyek és én soha nem használtam más drogokat, csak a függőséget nem okozó marihuánnát.

A második részről, hogy soha egyetlen tanulmánynak sem sikerült bebizonyítania, hogy skizofréniát okoz. Ezt valószínűleg azért írja a nagytudású író, mert soha nem nézett utána rendesen és valószínűleg több időt tölt fü beszerzésével, mint olvasással, pedig füvet szerezni nem nehéz magyarországon.
Rengeteget olvastam erről a témáról, többek között számos olyan kutatói tanulmányt, amik kizárólag a marihuánnával és annak a viselkedésre kiváltott hatásaival foglalkoznak. A marihuána igenis kő kemény felnőttkori skizofréniát okoz. Nem beszélve a motivációvesztésről, tompa viselkedésről stb.

Amit meg a "gémeskutas-csárdás pusztaromantika nemcsak nevetséges, hanem szánalmas is, Szent István király jobbkeze csak a perverzeket érdekli, a Balatonra csak az olcsó hírének bedőlt nyugati sóherek kíváncsiak. A Parlament neogótikus, erőszakos, fantasy-szerű design-ja talán valami, de egy épület valójában semmi, a Batthyány “akaszd fel magad, most!” térről szemlélve pedig annál is kevesebb." témához ír, arra reagálni sem kívánok.

Hajrá értelmes Magyarország, legalizáljuk a füvet!

Drogprevenciós

Még mindig nem értett meg Lajos, de már pedzegeti a dolgot a Coldrexel kapcsolatban! Kivétel nélkül minden drog méreg, és hogy megöl-e az attól függ mennyit vesz be belőle az ember! Nem kell e gyerekét gumiszobába zárni, egyszerűen olyan helyzetbe kell hozni, hogy a problémái megoldásához vagy azok elfedéséhez ne drogokat használjon!
Ön szerint mi az agymosás? Ha azt mondom hogy a drog nem ártalmas, vagy ha azt, hogy minden drog méreg?
Nem lesz minden alkoholfogyasztóból vagy füves cigit szívóból masszív heroinista, sőt nagyon kevésből lesz! Én úgy gondolom egyért is kár!
Nem vagyok troll (egy troll nem gépel), de nem gondolhatja komolyan hogy csetelés közben drogprevenciós előadást tartok! Úgy van 2012-írunk, és elérkezett az idő, amikor a gyerekeknek elmagyarázzuk, hogy a drog (minden drog) rossz dolog! Ha az előadásom után egy gyerek nem nyúl droghoz, már megérte! Érthető voltam végre?
Ha valóban érdekli egy jó drogprevenciós előadás: http://www.narcononbalaton.hu/
Ha van rá másfél órája, nézze végig! A film automatikusan ugrik! Az előadó nem én vagyok!

Vé Drogprevenciós

Maga nem érti meg hogy a Drogoknak két csoportjuk van...
1. a Növényi (Herbálikus) magyarul a marihuána . ami Nem KÁROS..
2. a Szintetikus Drogok ( mind az amit ember hozott létre )
Itt Okoskodik ... Gondolkozzon el kicsit.. meg ha tiltja annál inkább jobban fogják csinálni.. Úgyse tudja meg akadályozni hogy a gyermeke ne Próbálja ki. Úgyis lesz valaki "Barát" vagy esetleg "haver" aki meg kínálja droggal... ez ellen nem tehet semmit ... vagy Bezárja intézetbe a gyerekét. és nem lesznek barátai és Élete.......

tibbracs Vé

itt jegyezném meg azt, hogy Vé-nek igaza van, miszerint, ha egy szülő tiltja a gyerekének a füvet, és akármikor szóba kerül, hogy "te ugye sose fogsz füvezni? ugye nem füveztél még?"... stb. akkor persze, hogy a gyereke, aki legyen akár 37 éves is, azt fogja válaszolni, hogy "én? sose!" és itt akár legyen szó cigizésről is! (anyukám visszaszokott a rendes cigarettára, 47évesen, de a szűk családi körön kívül erről senki nem tud.. hogy ez miért jó neki, nem tudom.) és ilyenkor a szülő megnyugszik, a gyereke pedig felsóhajt, hogy "ezt megúsztam..", esetleg lesz némi lelkiismeret furdalása, de leginkább vissza kell fojtania a szerzett élményét, hogy annak ellenére hogy párszor szívott egy kis füvet, még nem okozott benne akkora kárt, mint mondjuk amikor megivott akár csak egy felest is...
tehát ez az, hogy megvonni semmit nem lehet! jó neveléssel bármit meg lehet vonni az otthonokból, de manapság nagyon könnyű hozzájutni a drogokhoz, kábítószerekhez.. én gimnazista vagyok és tudom, hogy soha életembe nem fogok nyúlni semmilyen kemény droghoz (ahogy előttem mondták, agyban dől el minden..) (semmit nem fogok nyalni-orromba szívni-belőni meg főleg nem..) maximum a fű.. és oké, én sem vagyok tisztába az összes drog, kábítószer hatásaival, de tapasztalatból mondom, hogy a fű nem olyan ártalmas, mint az alkohol.

a cikkre is válaszolnék egyúttal:
a cikk tényleg átmegy már komolytalanba, amit sajnálok, mert valahogy én is rábukkantam fb-on, tehát nagyszerű marketingje lett. azonban! ha ezt egy lajos-hoz hasonló intelligenciával rendelkező ember írta volna, valószínűleg többen támogatnák és talán, ismétlem: TALÁN többre mennénk vele... hogy értse a kedves olvasó:
Mo. gazdaságát nagy mértékben növelné, ha a marihuánát legalizálná a kormány, persze ezt sok ésszerű intézkedéssel megelőzve.. gondolok itt arra, hogy rengetegen ellenezni fogják még így is, illetve eleinte (az első pár évben) biztosan lennének incidensek a fű miatt, de szerintem még is elenyésző lenne az alkohol által okozott esetek száma mellett.. emellett az ára is eleinte magas lenne, (hiszen, ha bárki hozzájuthat, legálisan, akkor az biztosan minőségi áru lenne és drágán is megvennék sokan, már csak akár azért is, hogy kipróbálhassák végre..) majd később csökkenne az ára és stagnálna.. természetesen magas adórendszerrel működne, amivel az országot lehet segítené.. nem magyar Hollandiát kell elképzelni, hanem egy élhetőbb Magyarországot.. és én direkt hagytam ki innen pl. a cikk író által felhozott szexipart, mert úgy gondolom, a magyar kultúra, amit lehordott, nekem tetszik. több szokás, hagyomány, híres termék, ami a MIÉNK!!
nézz többet

lajos

Tehát a gyerekem nőjjön fel egy gumiszobába, anélkül, hogy becsémérelne, valami olyat amiről tapasztalata sincs.. remek. és még mindig sztereotipizál, mérgek remek, Albert Hoffman 92 évesen halt meg, szerintem nyílt titok hogy mivel élt az ember, ennyi erővel Coldrexet se vegyen a gyerekének ha beteg, mert amfetamin származék van benne a nátha tünetek érzetének tompítására. Én csak a magam tapasztalataiból beszélek Kiegyensúlyozott normális életet élek igy is,, és ha majd elkapok a kölyköm egy spanglival, akkor majd beszélek a fejével, ide nem agymosás kell amit maga hangsúlyoz. 2012-t irunk ennyi erővel internet közelébe nem engedném a fiatalokat de nem? Itt csak arról van szó hogy spangli, rendben és ebből egyből mindenki a heroinra asszociál meg a szipusokra, mert ennyire egyszerüek az emberek. "badshit" nevü kommentelőt nem ismerem, szerintem maga sem de ön már biztosra veszi hogy egy lecsúszott drogos lesz bravo. Remélem maga valami internetes troll, mert ha ez a drogprevenció MO-n akkor nagy gebasz van.

asdqwe

ezért költözöm svéd országba :D

Marton

Ugyan már, itt? Nagyjából minden ország a Keleti Blokkból jobban csinálja nálunk, csehek ezt is meglépték, ha ők már mondjuk Svédország szintjén fognak állni anyagilag-felfogásilag, nálunk meg a minimálbér elég lesz 20dkg parizerre és minden harmadik középiskolásnak priusza lesz droghasználat miatt esetleg akkor lassan elkezdik pedzegetni hogy hát talán ez se ördögtől való...

asdqwe

fű után 10 év masszív napi több gramm elszívása után figyeltek meg indiai guruk esetében MINIMÁLIS tüdő irritációt, na most ugyanennyi idő alatt alkoholba és cigarettába szisztematikusan bele lehet pusztulni... tehát a szélsőségesen konzervatív drogellenzők meg kell értsék, hogy agymosás áldozatai hosszú évek óta és a kormány tudatosan propagálja azokat legális cuccként, amiket pont, hogy nem kéne (alkohol,cigi), mert butít és sok buta ember nem nő a fejükre, mert tönkre tesz fizikailag és fiatalon elhunytak után nem kell nyugdíjat fizetni stb... =D

Vé asdqwe • 6 éve

Így Van Barátom. a Legkárosabb Legális drogok .. de jöttek az új dizájnerek is...

Drogprevenciós • 6 éve

Lajos, talán éppen ezért nem pusztítom az agysejtjeimet drogokkal (kivéve csoki és kávé), amúgy is kevés van belőle! :-)
Valahol meg kell húzni a határt! Valóban a rendőrnek nem az lenne a dolga, hogy a spanglit szívó srácokat zavargassa, azonban ezek a kölykök a a rendőröknek kapocs a terjesztőkhöz, ez egy nyomozati folyamat amit a halandó nem láthat!
Néz meg a 15 éves "badshit" kommentjét!
Biztos hogy egy év múlva elég lesz neki a füves cigi a körülötte tomboló külvilág tompításához?
Annak sincs értelme Lilla, hogy versenyeztetjük a drogokat! Olyan anyagokról van szó, amik mérgek! Hogy megöl-e attól függ mennyi kerül a szervezetbe! Nagyon jó ez a WHO idézet!
Kedves Lajos, fogadd el egy kevés eszű ember tanácsát. Nem az a kérdés, hogy milyen drogok vannak legalizálva, hanem hogy a mostani gyerekek akarják-e majd használni!
Legyen az enyém, a tied, vagy bárkimás gyermeke!
Minden pozitív szó, ami a gyerekek számára vonzóvá teszi a drogfogyasztást (az alkoholt is!) ártalmas! Legyen ez egy sörreklám a TV-ből, vagy egy dicsérő cikk a netről!

Vé Drogprevenciós

A Szintetikus drogok a mérgek, (ecstazy , kokain , LSD , heroin , és a dizájner drogok , Kati , laszti , spuri , 4-fa , NRG-1 , methilone , Mefedron , MDPV , MDAI ) ha Valaki tanult egy kis kémiát 10.-ben az tudhatja :)

a Marihuána Növényi alapú és nem lehet túladagolni és nem mérgező semmilyen mennyiségben sem.

A Cikk Írójának Egy részbe igaza van... Kurvára Igaza van... Sőt.. a Marihuána 1000 betegség ellen szere Herbálikus , Herbatikus ( Gyógynövényi ) ellenszere.. , Tökmindegy mit magyaráztok meg az egész kormány meg a sok drog ellenes társaság hülyeség... 1 az ami Igaz : Ha arra figyelünk és arra koncentrálunk , hogy mit nem akarunk akkor az megvalósul.. tehát rátesz egy lapáttal és minél jobban tiltják , annál jobban fogják csinálni.. .. ez a Vonzás törvénye Ezt "Teréz anya" is Tudta ... és nem hülyeség.. .:) Meg itt nem a Gulyás levesről van szó .... A Tény az tény és köztudott hogy a drog piac élteti a bankokat... Hollandba se a szép házakért meg a festményekért megy a sok turista... de Hollandia Jól csinálja. és ezért nincs olyan szarba mint mi , mert magyarok vagyunk és Makacsok.......

lajos

Senkit nem akarok meggyőzni, engem csak az zavar, hogy az valahogy elfogadhatóbb amikor 16 éves tinik a saját hányásukban fetrengenek és üvöltöznek az utcán részegen, engem meg elvisz a rendőr mert rágyújtok, van ebben ráció? Semmi bajom az alkohollal sőt, de kérem eltudná képzelni milenne ha tiltólistára kerülne a szesz?

lajos

és akkor még az ártalom csökkentésről nem is beszéltünk, vagy arról hogy más országokban az orvos irja fel, csak hadd emlitsem meg a daganatos betegek közérzet javitását, adjunk nekik inkább morfiumot? vagy beszéljünk az anorexiásokról, nem nehét csak a wikipediát kell elolvasni és már többet tud az ember, visszatérve persze használó és használó közt .. mindent lehet felelősség teljesen csinálni, lehet nemet mondani minden agyban dől el. csak nevetségesnek tartom hogy az sulykolják bele az emberbe, hogy ne ne ne, tiltás ez rossz stb, Nem vagyok jártas a gyereknevelésben de ha minél jobban tiltunk valamit, az annál inkább érdekesebb a gyerek számára? Ez az analógia szerintem működik ebben az esetben is.

lajos lajos

kimaradt egy * van különbség

lajos

Drogprevenció, ön kiforgatja a szavaimat, senki sem akar bepótolni 50 évet, ahoz egy időgép kéne ezen a helyen, itt csak arról van szó, hogy sarkalatos, és sztereotipizáló, az hogy az összes szmóker rossz és blablabalba...csak a példákat emlegettük fel hogy hol és hogyan működik ez a dolog, Irtam a hozzászolásomban is, h MO-n ez lehetetlen lenne, látom maga sem állt sorban amikor az észt osztogatták

Lilla Lukács (Facebook hozzászólás)

+ annyi, hogy amire nincs szükség az életben maradáshoz (levegő, alap kaják, víz), az drog (legalábbis a WHO szerint). és bármi okozhat függőséget, de a fű akkor is kevésbé káros, mint az alkohol! ja és nálunk nincs kultúrája az alkoholnak, hacsak vki a mértéktelen ivászatot nem tekinti annak...

a cikkben az zavar, hogy a szexturizmust élteti, miközben ott konkrétan nők, gyerekek és férfiak (általában fiatal fiúk) megalázása, kényszermunkája, lelki megnyomorítása folyik! inkább szexeljen úgy vki, hogy mindkét fél szabadon választja!l

Drogprevenciós

Jegesmaci, Lajos: Érthető már amit mondok?

Lilla Lukács

a férgese hullik az alkoholtól, ne aggódj Gábor!

Gábor Vasszi

Én is legalizálnám, hagy hulljon a férgese!

paff Gábor Vasszi

"Gábor saját magáról: Én törvénytisztelő polgár vagyok!"
Ismerősök (68)

Köszönjük Gábor! Piroslap.

badshit

igaza van annak a pár embernek aki támogatja ezt. megasrácnakis aki irta ezt a cuccot. ha nemlennétek ekkora kibaszott idióták (már bocs.) és utánanéznétek miafaszról is beszéltek leesne hogy a kurva legális alkohol, amit minden kisboltban kapsz 4,5x károsabb mint a fü. amerikában azért van betitlva néhány helyen meregy fasszopó aki kb. uralta a faipart összeszartamagát mer a kender a faipart is leváltotta lassan. annyira szánalmas hogy az ilyen idióta faszfejek a média csicskaságára vannak rábuzulva ahelyett h egy percig is gondolkodnának...ezen az országon nagyonkevés dolog tudna segíteni, és ezekből az egyik az a könnyü drogok legalizlása. 15 vagyok, demár most látom ezt. és igen. 15éves már látom mivanitt. szal ezzel nejöjjön senki.

Frissítés

Legális lett a marihuána forgalmazása és fogyasztása az USA legnagyobb tagállamában!


Az Egyesült Államok legnépesebb államában, Kaliforniában 2018. január 1-jén hatályba lépett az a törvény, amelynek értelmében legálissá vált a marihuána forgalmazása és fogyasztása.

Január 1-től legális a marihuána forgalmazása és fogyasztása Kaliforniban!


A 21 éven felüli felnőttek 28 gramm marihuánát tarthatnak maguknál és hat tő kendert termeszthetnek az otthonukban. Tilos azonban marihuánát szívni nyilvános helyeken, iskolák 300 méteres körzetében és mindenütt, ahol tilos a dohányzás. Nem szabad vezetés közben sem marihuánát szívni, ennek betartatására január 1-jétől egy sor új közlekedési szabály lépett életbe.

A marihuána legalizálásáról szóló törvényt 14 hónapja, a 2016-os elnökválasztással egy időben szavazták meg a kaliforniaiak. A bevezetés előkészületei azóta zajlottak, ugyanis egy sor szabályzót és helyi adót kellett kidolgozni és bevezetni, hogy keretek közé szoríthassák a marihuána értékesítését. 1996-ban egyébként Kalifornia volt az első szövetségi állam, ahol engedélyezték a marihuána orvosi célokra történő forgalmazását.

A törvény ellenzői szerint a liberalizálás következtében egyre több fiatal él majd ezzel a kábítószerrel, s a tilalom ellenére is megszaporodhatnak az autóbalesetek.

Eddig mintegy 90 bolt kapott engedélyt az árusításra, elsősorban az állam déli vidékein, San Diegóban, Santa Cruzban és Palm Beachen. De például Los Angelesben és San Franciscóban egyelőre várniuk kell a potenciális vásárlóknak: ebben a két nagyvárosban még nem születtek meg a helyi szabályozásról és adókról szóló rendelkezések.

Kalifornia mellett öt másik szövetségi államban - Alaszkában, az északnyugati Washingtonban, Oregonban, Nevadában és Coloradóban - legális a marihuána-fogyasztás, bár a szövetségi kormányzat változatlanul illegálisnak minősíti, s a heroinnal és a kokainnal együtt csakis orvosi receptre felírható drogként tartja számon.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://tartalom-marketing.blog.hu/api/trackback/id/tr5113659966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása