HONLAP AJÁNLÓ - szöveg alapú keresőmarketing és honlaptartalom-optimalizálás - webszöveg és tartalomfejlesztés - PR-cikk írás, megjelenés

tartalommarketing - webszöveg

Mire figyelj ágynemű vásárlásakor?

Publikálta: a tartalommarketinges

Nyugtalanul alszol? Biztos, hogy megfelelő ágyneműt választottál? Ha tudni szeretnéd, mire kell figyelni vásárláskor, ez az írás Neked szól!

ovisagynemu.jpg

Nehezen alszol el, forgolódsz éjjelente? Arra ébredsz, hogy fázol, vagy talán izzadsz? Az ehhez hasonló gondok oka akár a nem megfelelő ágynemű következménye is lehet. A megoldás, hogy ágyneműd minden egyes elemét megfontoltan válaszd ki. Hogy ez könnyebb legyen, cikkünkből megtudhatod, mire figyelj ágynemű vásárlásakor. 

Milyen legyen a lepedő?

Kezdjünk az alapoknál, méghozzá a lepedővel!

Lepedő típusa

Lehet sima szélű vagy gumis lepedő. Ha szeretnénk, hogy kevésbé csúszkáljon, válasszuk a gumis változatot! Figyeljünk viszont arra, hogy matracunkhoz megfelelőt vásároljunk!

Lepedő anyaga

A vízálló lepedők kivételével az anyag általában pamut, hiszen az könnyen tisztítható, bőrbarát és jól szellőzik. Szövését tekintve azonban többféle pamutról is beszélhetünk:

  • pamutvászon
  • pamut szatén
  • pamut flanel

Az általános szövés a pamutvászon. Télre jó választás a pamut flanel, hiszen extra hőérzetet ad, míg nyáron a pamut szatén hűsít.

Paplan és párna: mire figyelj?

Kulcsfontosságú a paplan és párna kiválasztása.

Paplan

A paplan kiválasztásánál törekedjünk természetes szövetet találni. Jó megoldás a gyapjú és a bambusz. Arra is figyeljünk, hogy túlságosan súlyos ne legyen! Az évszakok váltakozását is vegyük figyelembe:

  • Télre vásárolhatunk clima control paplant, mely képes eltárolni a hőt és később visszaadni.
  • Nyárra választhatunk kimondottan könnyű, nedvszívó paplanokat.
  • Praktikus megoldás a 4 évszak paplan, mely több összeilleszthető részből áll. Így télen vastagabb, nyáron vékonyabb formában használhatjuk.

Párna

A tökéletes párna nem túl merev, de tartja a fejet és a nyakat. Magasságánál az alábbiakat vegyük figyelembe:

  • Az oldalt alvók inkább a magasabb darabot keressenek.
  • A háton fekvők a középmagas párnát válasszák!

Töltetét tekintve rengetegféle van. Itt is jó megoldás a természetes anyag, akár a toll- és pihepárnák is. Vannak azonban nagyszerű tulajdonságokkal rendelkező műszálas töltetek is. Az allergiások mindenképp antiallergén terméket keressenek, míg kisgyermekek számára óvodai ágynemű szakboltban vásároljunk!

Milyen ágyneműhuzatot vásárolj?

Nem elég a szuper lepedő, párna és paplan, az ágyneműhuzatra is ügyeljünk, hiszen közvetlenül érintkezik a bőrünkkel! Legjobb választás a pamut, hiszen légáteresztő, strapabíró, könnyen mosható és gyorsan szárad. Ahogy a lepedőnél tárgyaltuk, a pamut különféle szövésű lehet.

Ágyneműhuzat szövése

Nem mindegy tehát, hogy milyen szövésű pamuttal van dolgunk. Lássuk a típusokat:

  • Pamutszatén: Nagyszerű, és közkedvelt választás. Lágy, ezért kellemes benne az alvás, ráadásul kezelése, vasalása is könnyű.
  • Vászonszövés: általános szövéstípus. Sajnos nehezebb vasalni, mert a pamut szálai lazábban helyezkednek el.
  • Damasztszövés: Hagyományos típusnak számít. Sok szálloda tartóssága miatt használja. Tapintása durvább.
  • Pamut flanel: Készítése során puha bolyhok keletkeznek, így nagyobb hőérzetet biztosít. Hűvösebb időszakra, őszi vagy téli éjszakákra flanel ágyneműhuzat nagyszerű.
  • Pamut krepp: Mosni könnyű, s nem gyűrődik. Akik vasalni nem szeretnek, azoknak ajánlott ez a szövés.

Ágyneműhuzat színe

Ágynemű vásárlásakor nem mindegy a szín és a minta sem. Igazítsd a szoba hangulatához vagy az évszakhoz az ágyneműhuzat megjelenését! A könnyebb, nyugodt alvásért válassz kék vagy zöld árnyalatot!

 

Összegzés: Ha nyugodt és gondtalan éjszakai pihenésre vágysz, akkor figyelj oda az ágyneműd kiválasztásánál. A paplan, a párna, a lepedő és az ágyneműhuzat mind szerepet játszanak az alvás körülményeinek megteremtésében.

A bejegyzés trackback címe:

https://tartalom-marketing.blog.hu/api/trackback/id/tr9216437594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása