HONLAP AJÁNLÓ - szöveg alapú keresőmarketing és honlaptartalom-optimalizálás - webszöveg és tartalomfejlesztés - PR-cikk írás, megjelenés

tartalommarketing - webszöveg

Laptop tárhely: adatmentési tanácsok. HDD - SSD

Publikálta: a tartalommarketinges
adat tárolás és adat mentés a laptop merevlemez használatában. processzor tanácsok. cpu - hdd - ssd tárhely google drive service -

A merevlemezen tárolt adatok hosszú távú megőrzése érdekében fontos megtenni néhány lépést

laptop ssd tárhely választás szervizbenElképesztő mennyiségű adat tud összegyűlni a számítógépünkön az évek során, melyektől legszívesebben sosem válnánk meg, ezért érdemes a megfelelő védelmet biztosítani számukra. Azért is fontos kitüntetett figyelmet fordítani az adatvédelemre, mert ha ezeket az adatokat elveszítenénk, a merevlemezről történő visszaállítás több tíz- vagy százezer forintba kerülhet de mindez elkerülhető, ha időben gondoskodunk az adatok védelméről, így azok nem fognak egyik percről a másikra hozzáférhetetlenné válni.

A merevlemezen tárolt adatok nincsenek tökéletes biztonságban, hiszen a merevlemez egy mechanikus alkatrész, melynél folyamatosan fennáll a meghibásodás lehetősége. Egy SATA merevlemez már a megvásárlás utáni napokban is megsérülhet, mert rendkívül érzékeny a fizikai sokkra (pl. leejtés), feszültségimpulzusokra és egyéb tényezőkre.

Ne kapcsolgassuk ki-be a notebookunkat

A laptop on/off gombjának nyomogatásával is fennáll annak a veszélye, hogy károsodás éri a merevlemezt. Egy sérült merevlemez már nem működtethető, ami konkrétan azt jelenti, hogy a laptopot már nem lehet bekapcsolni. Következésképp nem férhetünk hozzá a laptopunkon található fájlokhoz sem. A merevlemez számtalan meghibásodási módja létezik, néhány kevésbé súlyos, mások viszont komoly kárt jelentenek.

A súlyosabb károk esetén beszélhetünk a laptopon tárolt fontos adatok visszaállításáról. Az utólagos adatmentés végzéséhez igénybe kell venni egy laptop szerviz speciális szolgáltatásait, az adatok visszaszerzéséért pedig valószínűleg jelentős összeget kell fizetni. A működésképtelen merevlemezt előbb meg kell javítani, csak utána jöhet szóba az adatok visszanyerése, ez pedig megnöveli az adatvisszaszerzés műveletének az árát is. Speciális esetekben márkaszervizhezben vagy márkafüggetlen javítóműhelyben nem tudnak segíteni, adatmentésre szakosodott szolgáltatóhoz kell fordulni.

Mit tehetünk a laptopon tárolt adataink biztonságáért?

Annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk az adatok védelméről és az esetleges visszaszerzésre költött pénzt is megtakaríthassuk, mindössze annyit kell tennünk, hogy a fontos adatokat megsokszorozzuk. Amikor még az új vagy már használt laptop kifogástalanul működik, és a merevlemez nem küzd semmilyen gonddal, készítsünk biztonsági másolatokat a laptopon szereplő legfontosabb adatokról, fájlokról.

Legjobb választás a felhő-alapú (cloud) tárhely

Mentsük át fotóinkat és fontos dokumentumainkat egy másik típusú tárolóra, például egy memóriakártyára (memory stick), CD-re, DVD-re, de legjobb választás a felhő-alapú tárhely. Az adattároláshoz a felhőszolgáltatások a legmegfelelőbbek, például használhatjuk a Google drive-ot, amely 15 GB ingyenes tárhelyet biztosít.

Váltsunk HDD-ről SSD-re: gyorsabb, biztonságosabb

Nem utolsó sorban a HDD (hard disk) meghajtónkat egy SDD (solid-state drive) meghajtóra cserélhetjük, ami nagyobb adatbiztonságot jelentene, ugyanis egy SSD meghibásodására sokkal kisebb az esély, mint egy HDD esetében, ám így szükséges óvintézkedéseket tenni, azaz rendszeres mentéseket végezni.

adatmentés - laptopszerviz budapest

  • Mire figyelj laptop SSD választáskor? - szervizi tanácsok
  • olcsó használt notebook vásárlás, bp

A számítógép processzorának feladatai - laptop CPU szervizek szolgáltatásai - budapest. winchester csere, laptop_tárhely, váltás: hdd vs. ssd - felhőtárhely: google-drive; adatmentés és biztonsági mentés, tárolás, budapesti laptopszerviz, használt notebook service fehérvári út bp.

A bejegyzés trackback címe:

https://tartalom-marketing.blog.hu/api/trackback/id/tr1813047200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása