HONLAP AJÁNLÓ - szöveg alapú keresőmarketing és honlaptartalom-optimalizálás - webszöveg és tartalomfejlesztés - PR-cikk írás, megjelenés

tartalommarketing - webszöveg

Nagykonyhai hűtéstechnológia

Publikálta: a tartalommarketinges

A konyhákban rendkívül fajsúlyos témakör az alapanyagok és a készételek tárolása. Nem véletlen, hogy emiatt a nagykonyhai hűtéstechnológiák terén is már számos berendezés variációval találkozhatunk, kezdve az egyszerű hűtésre szolgáló gépektől, a fagyasztásra fejlesztett gépeken át, egésze az ultramodern sokkoló mechanizmusig. Az alábbiakban ezeket a technológiákat vesszük sorra részletesebben.

Hűtés a nagykonyhákban

A hűtés mondhatni a legszükségesebb folyamat, hiszen ezzel az alapanyagok és egyben a készételek frissességét is megőrizhetjük. Ezen célból jó eséllyel minden konyhában megtalálható legalább egy ipari hűtőszekrény.

Ipari hűtőszekrények

Ezek a berendezések elmaradnak a fagyasztásra tervezett társaiktól, de funkciójuk alapvetően más. Míg a fagyasztókban kifejezetten hosszabb időre tároljuk az alapanyagokat, addig a hűtőkben „csupán” frissen tartás a cél. Minden vendéglátóipari konyhán más és más gépre van szükség, ezért érdemes az anvalor.hu nagykonyhai webáruházban az ipari hűtő választék között válogatni, hogy az Ön számára legjobbat találja meg.

Fagyasztás a nagykonyhákban


ipari hűtő választékA hűtés mellett a fagyasztás is természetesen komoly hangsúlyt kell hogy kapjon, ezért nem meglepő módon e téren több berendezéssel is találkozhatunk. A fagyasztóládáktól kezdve, a fagyasztószekrényeken át, ma már a hűtésre is alkalmas kombinált berendezésekkel is találkozhatunk a kínálatban.

Fagyasztóládák

Egy ipari fagyasztóláda a hűtő- és fagyasztószekrényekkel szemben egy komoly előnnyel rendelkezik. Amennyiben nagy mennyiségű alapanyag hűtése a célunk, de nincs szükségünk rendszerezésre a fagyasztóláda lehet az optimális választás a hűtött termékek tárolására. Bár látszólag nagyobb alapterületet foglalnak el, azonban a ládákban nem található polcrendszer, ennél foga nettó űr tartartalmuk is nagyobb, így több alapanyagot tárolhatunk bennük huzamosabb ideig.

Fagyasztószekrények

Mondhatni minden nagykonyha elengedhetetlen eszköze az ipari fagyasztószekrény, a vendéglátóiparban pedig különösen fontos, hogy az ételek, élelmiszerek hűtése. Ezek a szekrények a ládákhoz képest bár valószínűleg kisebb űr tartalommal rendelkeznek, de a helyszűkében lévő konyhák számára mégis kedvezőbb választást jelenthetnek, ráadásul az alapanyagok rendszerezését is nagyban megkönnyítheti belső polcrendszer megléte.

Sokkolás a nagykonyhákban

Az alapanyagok és készételek sokkolásának technológiája egy teljesen új dimenziót nyithat meg bármely nagykonyha számára, amely úgy dönt, hogy él ezzel a lehetőséggel. A sokkoló hűtők ugyanis képesek szinte maximálisan megőrizni a behelyezett ételek minőségét, legyen szó hűtésről, vagy fagyasztásról.

Sokkoló hűtés

Sokkoló hűtésnek az étel +75 ºC-ról +3 ºC-ra történő villámgyors visszahűtését nevezzük. Az étel hőmérsékletét mindössze 90 perc alatt hűti le úgy, hogy annak belső maghőmérséklete nem lehet ennél az értéknél magasabb.

Sokkoló fagyasztás

Sokkoló fagyasztásnak nevezzük, amikor maximum 240 perc alatt a készételt +75ºC-ról -18ºC-ra fagyasztjuk le. Ilyen fagyasztás során nem alakulnak ki jégkristályok az étel szerkezetében, ennek köszönhetően minősége megmarad, mintha frissen készült volna

Összegezve:

A nagykonyhai hűtéstechnológiák tehát hűtés és fagyasztás terén is több lehetséges opciót biztosítanak a nagykonyhák számára. Ezzel biztosítva azt, hogy a vendéglátóegységek a számukra leginkább szükséges berendezésekkel üzemelhessenek.

____________________________________

paratartalom-telikert-viz.jpg

hűtés - klíma - infra fűtés előnyei

A bejegyzés trackback címe:

https://tartalom-marketing.blog.hu/api/trackback/id/tr4915642616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása