HONLAP AJÁNLÓ - szöveg alapú keresőmarketing és honlaptartalom-optimalizálás - webszöveg és tartalomfejlesztés - PR-cikk írás, megjelenés

tartalommarketing - webszöveg

Infrafűtés: pro és kontra vélemények, tévhitek

Publikálta: a tartalommarketinges
Az infrafűtés veszélyei? Az infra fűtőtestek hátrányairól és előnyeiről megoszlanak a vélemények.

Mi alapján válasszunk infravörös sugarakkal működő melegítőt?

infrafűtés vélemények

Néhány tévhit az inframelegítőkről

1. tévhit. Az inframelegítő égési sérüléseket okoz.

Ezzel szemben a valóság. Ugyanaz a helyzet, mint napozáskor: ha naptej nélkül és hosszú ideig sütkérezünk a napon, akkor alaposan leég a bőrünk, amivel többet ártunk magunknak, mint használunk. Ezért, ha megfelelő teljesítményű készüléket választunk, akkor használata csak hasznunkra válik.

2. tévhit. Az IR-melegítőkészülékek állandó használata rákos sejtek kialakulásához vezet.

Ezzel szemben a valóság. Ugyanaz a helyzet, mint az előző esetben. Ha az eszköz kiválasztásánál és elhelyezésénél helyesen jártunk el, akkor az infrasugárzás teljesítménye megfelelő keretek között marad, és a készülék teljesen veszélytelen a környezetre.

3. tévhit. A melegítőkészülék csak nem lakás céljára való épületek fűtésére alkalmas.

Ezzel szemben a valóság. Ezt is a fentebb elmondottakkal cáfolhatjuk: nagyon fontos a megfelelő készülék kiválasztása.

Az IR-készülékek előnyei a hagyományos fűtési rendszerekkel szemben

Az infravörös sugárzók legfontosabb sajátossága a gyökeresen új működési elvében rejlik. Ezek a készülékek nem a levegőt, hanem a Nap sugaraihoz hasonlóan a hatósugarába eső testeket melegítik fel. Ráadásul:

  • csökkentik a villamosenergia-felhasználást – az infrasugárzó nem használ energiát a levegő melegítésére;
  • gyorsan és egyenletesen melegíti fel a helyiséget;
  • lokálisan fűt, csak az adott térrészek, tartózkodási helyek melegítése a feladata;

Hogyan válasszunk inframelegítőt otthonra és hétvégi házakba?

A legkeresettebb termékek a lakásokban, hétvégi házakban, garázsokban használt elektromos infrasugárzók. Külső terekben, mint terasz, erkély, filagória inkább a gázüzemű infravörös sugárzók (képünkön) alkalmazása célszerű.

gázfűtésű infrasugárző veszélyei Ezek ugyan gazdaságosabbak elektromos társaiknál, de figyelemmel kell lennünk néhány sajátosságára: csak nem lakás céljára való épületek vagy külső terek fűtésére használjuk; mivel használatuk során robbanásveszélyes keveréket képeznek, ezért ne hagyjuk a készüléket tartósan felügyelet nélkül; egyes modellek működéséhez folyamatos levegőáramra van szükség.

A zárt helyiségek fűtésére inkább hosszúhullámú sötétsugárzók használata ajánlott (lásd a legfelső képet), mivel az ezekben alkalmazott fűtőelemek a környezetre nézve biztonságos hőmérsékletűek, fa mennyezet alá is telepíthetők. A közepes hullámhosszú infravörös sugárzókat leginkább nagy méretű hétvégi házakban, vagy 3 m-nél nagyobb belmagasságú lakószobákban használják. A rövidhullámú infravörös melegítőket leginkább orvosi célokra alkalmazzák.

További információk az infrapanel-fűtés előnyeiről és hátrányiról:

Kulcsszavak Google-kereséshez: kültéri teraszok fűtése; infrapanel vélemények; energiatakarékosság és környezetvédelem; hűsugárzás; az elektromos infrafűtés veszélyei; műszaki cikk; fűtési technológia

A bejegyzés trackback címe:

https://tartalom-marketing.blog.hu/api/trackback/id/tr9516282318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása