HONLAP AJÁNLÓ - szöveg alapú keresőmarketing és honlaptartalom-optimalizálás - webszöveg és tartalomfejlesztés - PR-cikk írás, megjelenés

tartalommarketing - webszöveg

A Digital First marketing stratégia

Publikálta: a tartalommarketinges

digital-first-marketing-strategia.jpg

Laptopodon olvasod: minden a tartalmon múlik. Persze. De nem mindegy, hogy ez a tartalom hol jelenik meg először. A digitális online tér marketing-ereje ma már erősebb, mint a hagyományos analóg platformoké.

Az online tartalom elsődlegessége

Kicsit mindenki elcsodálkozott, talán meg is ütközött, amikor tíz egynéhány évvel ezelőtt Alan Rusbridger, a Guardian főszerkesztője és a Andrew Miller, a Guardian Media Group (GMG) vezérigazgatója bejelentette az új világ kezdetét. Többé nem a patinásan hagyományos nyomtatott lapra, hanem a köré épülő digitális termékekre épül a kiadó stratégiája. A döntés érthető, a változás elkerülhetetlen volt, hiszen a kiadó veszteséget termelt, az üzleti modell jelentős átalakítása nélkül néhány év alatt felélte volna tartalékaikat.

Tovább

Akkumulátor töltő adapterek laptophoz

Szerviz Budapest: Laptop töltők minden típushoz

Mobil számítógéped van. Lenovo laptop? Meghibásodott az AC/DC adapter? Tudod, mi a teendő!  

laptop akku töltő

Gyári akkumulátor töltő Lenovo laptophoz

Amennyiben budapesti laptopszervizben vagy PC szakboltban dolgozik műszerész végzettségű családtagod, talán hallottad tőle a régi tippeket. Miszerint az akkut csak 80 %-ig hagyjad töltődni és ne hagyd a töltőn állandóan. Ámde ezek a tanácsok általában elavultak és csak a régebbi típusú akkukra vonatkoznak. Bár egy modern laptop akkuja nem igényel ekkora lelkiismeretességet, időnként azért érdemes hagyni az Asus, Lenovo vagy Dell notebook akkumulátor telepét is teljesen lemerülni.

A Használt laptop szerviz Budapest üzletház marketing területén is jártas munkatársai szívesen adnak tanácsot nemcsak a helyes akkumulátor töltés módjáról, hanem ajánlanak a készülékébe legjobban illő telepet és ehhez megfelelő márkájú töltőadaptert, amely meghosszabbíthatja az aksi élettartamát és két töltés között hosszú üzemidőt biztosíthat számodra.

Tovább

A fejmasszírozás hajnövesztő hatásai

hajnoveszto

Talán kevesen tudják, de a fejmasszírozás rendkívül jótékony hatással van a szervezetünkre. A fejbőrünk rengeteg idegvégződést tartalmaz, melyek egy jó fejmasszázs hatására az egész szervezetünket relaxált állapotba hozzák. Akár az ujjbegyeinkkel, akár fejmasszírozó segítségével végezzük el a műveletet, az eredmény rendkívül kellemes élmény.

Tovább

3 jel, hogy szükségünk van tűzálló ruhára munkavégzéshez

A tűzvédelemre vonatkozó szabályokkal olykor kuszák lehetnek, ezért összegyűjtöttünk 3 jelet, hogy szükségünk van tűzálló ruhára munkavégzésünk során.

mekoutlet.jpg

A munkavédelem terén a tűzvédelem egy olyan kérdéskör, amire kiemelt hangsúlyt kell fektetni. Erre különböző szabályzatok és rendeletek érvényesítik a munkavállalók testi épségét a munkavégzés során. Amennyiben azonban nem lennénk tisztában a tűzvédelemre vonatkozó szabályokkal, és ismérvekkel, akkor összegyűjtöttünk 3 jelet, hogy szükségünk van tűzálló ruhára munkavégzésünk során.

1, Veszélyes anyagokkal dolgozunk!

Sajnos sokszor megeshet, hogy olyan munkakört kell végeznünk, melynél különböző veszélyes anyagokkal kell dolgoznunk, amik lehetnek tűz, vagy akár robbanásveszélyesek is.

Szerencsére erre vonatkozóan az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet szerint az alábbi három tűzveszélyességi osztályát különböztetjük meg az anyagoknak:

 • robbanásveszélyes,
 • tűzveszélyes,
 • nem tűzveszélyes.

Ehhez szorosan kapcsolódik, hogy a munkafolyamatok esetében a tűzvédelmi követelményeket az anyagok tűzveszélyességi osztálya, a kockázati egység kockázati osztálya, az épület, az önálló épületrész és a speciális építmény mértékadó kockázati osztálya alapján kell megállapítani.

A tűzvédelmi követelményeket befolyásoló kockázat megállapításához meg kell határozni az épületet, önálló épületrészt alkotó kockázati egységeket, azok kockázati osztályait és azt követően az épület, önálló épületrész mértékadó kockázati osztályát és speciális építmény esetén annak kockázati osztályát.

Tovább

Mire figyelj ágynemű vásárlásakor?

Nyugtalanul alszol? Biztos, hogy megfelelő ágyneműt választottál? Ha tudni szeretnéd, mire kell figyelni vásárláskor, ez az írás Neked szól!

ovisagynemu.jpg

Nehezen alszol el, forgolódsz éjjelente? Arra ébredsz, hogy fázol, vagy talán izzadsz? Az ehhez hasonló gondok oka akár a nem megfelelő ágynemű következménye is lehet. A megoldás, hogy ágyneműd minden egyes elemét megfontoltan válaszd ki. Hogy ez könnyebb legyen, cikkünkből megtudhatod, mire figyelj ágynemű vásárlásakor. 

Milyen legyen a lepedő?

Kezdjünk az alapoknál, méghozzá a lepedővel!

Lepedő típusa

Lehet sima szélű vagy gumis lepedő. Ha szeretnénk, hogy kevésbé csúszkáljon, válasszuk a gumis változatot! Figyeljünk viszont arra, hogy matracunkhoz megfelelőt vásároljunk!

Lepedő anyaga

A vízálló lepedők kivételével az anyag általában pamut, hiszen az könnyen tisztítható, bőrbarát és jól szellőzik. Szövését tekintve azonban többféle pamutról is beszélhetünk:

 • pamutvászon
 • pamut szatén
 • pamut flanel

Az általános szövés a pamutvászon. Télre jó választás a pamut flanel, hiszen extra hőérzetet ad, míg nyáron a pamut szatén hűsít.

Paplan és párna: mire figyelj?

Kulcsfontosságú a paplan és párna kiválasztása.

Paplan

A paplan kiválasztásánál törekedjünk természetes szövetet találni. Jó megoldás a gyapjú és a bambusz. Arra is figyeljünk, hogy túlságosan súlyos ne legyen! Az évszakok váltakozását is vegyük figyelembe:

 • Télre vásárolhatunk clima control paplant, mely képes eltárolni a hőt és később visszaadni.
 • Nyárra választhatunk kimondottan könnyű, nedvszívó paplanokat.
 • Praktikus megoldás a 4 évszak paplan, mely több összeilleszthető részből áll. Így télen vastagabb, nyáron vékonyabb formában használhatjuk.

Párna

A tökéletes párna nem túl merev, de tartja a fejet és a nyakat. Magasságánál az alábbiakat vegyük figyelembe:

 • Az oldalt alvók inkább a magasabb darabot keressenek.
 • A háton fekvők a középmagas párnát válasszák!

Tovább

A munkás kesztyűk előnyei

Az alábbi cikkben összegyűjtöttük a munkás kesztyűk előnyeit és, hogy milyen módon nyújthatnak védelmet munkavállaló és munkáltató számára egyaránt.

munkas-kesztyu-elonyei.jpg

A munkavédelmi kesztyűk megléte szinte nélkülözhetetlen a különböző munkák során. Ennek oka, hogy segítségükkel a dolgozók testi épségét védhetjük, feltéve ha a megfelelő típust választjuk. Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy a munkás kesztyűk előnyei, hogyan szolgálhatják a vállalkozások és a munkavállalók érdekeit is.

Munkavédelmi kesztyűk szerepe a munkavédelemben

A munkavédelem szinte minden egyes munkahelyen kiemelkedő figyelmet kap. Ennek is köszönhetően az egyik legnépszerűbb munkavédelmi felszerelés a munkavédelmi kesztyű, aminek viselése számos előnnyel jár a munkavállalók számára, általában attól függően, hogy milyen területen dolgozik az illető.

Kézvédelem munka során

A kézvédelem azért is kaphat kiemelt szerepet a munkavédelemben, mert kezünk az a testrészünk, melyet a munkafolyamatok legnagyobb részében használunk. Védelme, megóvása ezért a munka szempontjából is létszükséglet.

Számos veszélyforrásnak van kitéve kezünk a munkavégzés során. Az Európai Unió szabványosítva osztja kategóriákba a munkavédelmi kesztyűk fajtáit. Ezek a besorolások attól függnek, hogy milyen típusú munkát végez a dolgozó és hogy ez milyen szintű kézvédelmet is igényel.

Megfelelő munkavédelmi kesztyű kiválasztása

Fontos utánajárni, hogy egyes kockázati helyzetekben milyen védőkesztyű használatával tudja elkerülni a nem kívánt baleseteket. Egy munkavédelmi kesztyűnek védenie kell a különböző munkakörnyezet hatásaitól, legyen az például:

Tovább

Infrafűtés: pro és kontra vélemények, tévhitek

Az infrafűtés veszélyei? Az infra fűtőtestek hátrányairól és előnyeiről megoszlanak a vélemények.

Mi alapján válasszunk infravörös sugarakkal működő melegítőt?

infrafűtés vélemények

Néhány tévhit az inframelegítőkről

1. tévhit. Az inframelegítő égési sérüléseket okoz.

Ezzel szemben a valóság. Ugyanaz a helyzet, mint napozáskor: ha naptej nélkül és hosszú ideig sütkérezünk a napon, akkor alaposan leég a bőrünk, amivel többet ártunk magunknak, mint használunk. Ezért, ha megfelelő teljesítményű készüléket választunk, akkor használata csak hasznunkra válik.

2. tévhit. Az IR-melegítőkészülékek állandó használata rákos sejtek kialakulásához vezet.

Ezzel szemben a valóság. Ugyanaz a helyzet, mint az előző esetben. Ha az eszköz kiválasztásánál és elhelyezésénél helyesen jártunk el, akkor az infrasugárzás teljesítménye megfelelő keretek között marad, és a készülék teljesen veszélytelen a környezetre.

3. tévhit. A melegítőkészülék csak nem lakás céljára való épületek fűtésére alkalmas.

Ezzel szemben a valóság. Ezt is a fentebb elmondottakkal cáfolhatjuk: nagyon fontos a megfelelő készülék kiválasztása.

Az IR-készülékek előnyei a hagyományos fűtési rendszerekkel szemben

Az infravörös sugárzók legfontosabb sajátossága a gyökeresen új működési elvében rejlik. Ezek a készülékek nem a levegőt, hanem a Nap sugaraihoz hasonlóan a hatósugarába eső testeket melegítik fel. Ráadásul:

 • csökkentik a villamosenergia-felhasználást – az infrasugárzó nem használ energiát a levegő melegítésére;
 • gyorsan és egyenletesen melegíti fel a helyiséget;
 • lokálisan fűt, csak az adott térrészek, tartózkodási helyek melegítése a feladata;

Hogyan válasszunk inframelegítőt otthonra és hétvégi házakba?

A legkeresettebb termékek a lakásokban, hétvégi házakban, garázsokban használt elektromos infrasugárzók. Külső terekben, mint terasz, erkély, filagória inkább a gázüzemű infravörös sugárzók (képünkön) alkalmazása célszerű.

Tovább

Nagykonyhai hűtéstechnológia

A konyhákban rendkívül fajsúlyos témakör az alapanyagok és a készételek tárolása. Nem véletlen, hogy emiatt a nagykonyhai hűtéstechnológiák terén is már számos berendezés variációval találkozhatunk, kezdve az egyszerű hűtésre szolgáló gépektől, a fagyasztásra fejlesztett gépeken át, egésze az ultramodern sokkoló mechanizmusig. Az alábbiakban ezeket a technológiákat vesszük sorra részletesebben.

Hűtés a nagykonyhákban

A hűtés mondhatni a legszükségesebb folyamat, hiszen ezzel az alapanyagok és egyben a készételek frissességét is megőrizhetjük. Ezen célból jó eséllyel minden konyhában megtalálható legalább egy ipari hűtőszekrény.

Tovább
süti beállítások módosítása