HONLAP AJÁNLÓ - szöveg alapú keresőmarketing és honlaptartalom-optimalizálás - webszöveg és tartalomfejlesztés - PR-cikk írás, megjelenés

tartalommarketing - webszöveg

3 jel, hogy szükségünk van tűzálló ruhára munkavégzéshez

Publikálta: a tartalommarketinges
A tűzvédelemre vonatkozó szabályokkal olykor kuszák lehetnek, ezért összegyűjtöttünk 3 jelet, hogy szükségünk van tűzálló ruhára munkavégzésünk során.

mekoutlet.jpg

A munkavédelem terén a tűzvédelem egy olyan kérdéskör, amire kiemelt hangsúlyt kell fektetni. Erre különböző szabályzatok és rendeletek érvényesítik a munkavállalók testi épségét a munkavégzés során. Amennyiben azonban nem lennénk tisztában a tűzvédelemre vonatkozó szabályokkal, és ismérvekkel, akkor összegyűjtöttünk 3 jelet, hogy szükségünk van tűzálló ruhára munkavégzésünk során.

1, Veszélyes anyagokkal dolgozunk!

Sajnos sokszor megeshet, hogy olyan munkakört kell végeznünk, melynél különböző veszélyes anyagokkal kell dolgoznunk, amik lehetnek tűz, vagy akár robbanásveszélyesek is.

Szerencsére erre vonatkozóan az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet szerint az alábbi három tűzveszélyességi osztályát különböztetjük meg az anyagoknak:

  • robbanásveszélyes,
  • tűzveszélyes,
  • nem tűzveszélyes.

Ehhez szorosan kapcsolódik, hogy a munkafolyamatok esetében a tűzvédelmi követelményeket az anyagok tűzveszélyességi osztálya, a kockázati egység kockázati osztálya, az épület, az önálló épületrész és a speciális építmény mértékadó kockázati osztálya alapján kell megállapítani.

A tűzvédelmi követelményeket befolyásoló kockázat megállapításához meg kell határozni az épületet, önálló épületrészt alkotó kockázati egységeket, azok kockázati osztályait és azt követően az épület, önálló épületrész mértékadó kockázati osztályát és speciális építmény esetén annak kockázati osztályát.

2, Speciális munkát kell végeznünk!

Természetesen nem csak a veszélyes anyagok, hanem maga a munkakör is magában hordozhatja a tűzálló ruha használatát. Ilyen munkakör többek között a:

  • tűzoltás
  • hegesztés
  • kohászat
  • fröccsöntés.

Ezek a munkakörök már a legalapvetőbb tevékenységek esetében is megkívánják a tűznek és kontakthőnek ellenálló munkavédelmi ruhákat.

3, A munkavédelmi előírások előírják!

A fentieken túl azonban könnyen találkozhatunk olyan munkakörökkel is, ahol nem egészen egyértelmű, hogy szükséges-e és ha az, akkor milyen munkavédelmi ruha is szükséges pontosan a tűz elleni sérülések elkerülésére.

Szerencsére minden munkakör esetében a törvény előírja a kötelező tűzvédelmi oktatást, amit ráadásul évente is szükséges megtartani, minden meglévő és új dolgozónak is.

Ezeken az oktatásokon megismerhetjük a különböző tűzvédelmi teendőket és az adott munkakör tűzvédelmi jellemzőit. Ennek eredményeként megtudhatjuk pontosan milyen munkakörülmények között kell dolgoznunk és ehhez milyen munkavédelmi ruhát szükséges viselnünk.

Összegezve

A fentiek esetében tehát jó eséllyel szükségünk van tűzálló munkavédelmi ruhára, de szerencsére ezeket a munkaadónak biztosítani is kell. Saját magunknak mindössze akkor kell beszereznünk ilyen tűzálló ruhát, ha otthoni munkavégzéshez érezzük kifejezetten hasznát.

 

meta:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tartalom-marketing.blog.hu/api/trackback/id/tr3116498044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása